Cursus

Zelf leren Chinees kalligraferen, leer uw handen streken maken die dansen op het papier

Chinese kalligrafie is een soort meditatie die  er toe leidt dat de geest tot rust komt en het hart laat spreken. Het werken met Chinese Kalligrafie is een ontspannende en creatieve bezigheid. Warmte en persoonlijkheid kunt u in een zelfgemaakte, met de hand geschreven kaart of felicitatie vastleggen.

Een echte doe cursus

U leert stap voor stap de basis streken, eenvoudige karakters en de meest uiteenlopende stijlen schrijven. De cursus is vooral een doe-cursus. Het begint met het zelf maken van originele inkt: U druppelt een paar waterdruppels in de uitholling van de steen en wrijft net zo lang met de inktstaaf tot er kostbare inkt ontstaan.

Vooropleiding niet nodig

Zelfs diegenen die het Chinees niet kennen, kunnen in zeer korte tijd worden opgeleid tot een ware schoonschriftkunstenaar. Het is ook niet nodig om te kunnen tekenen voor de cursus kalligrafie en deze is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen, zowel voor jong en oud.

Persoonlijke begeleiding

Hong geeft les aan een groep van maximaal 10 personen, hierdoor krijgt iedereen de aandacht en begeleiding tijdens de lesuren die u verdient.

Eigen les en werkboeken

De lesboeken, oefenmaterialen en huiswerkboeken zijn door Hong zelf geschreven. Het einddoel is dat u zelfstandig Chinese karakters kunt kalligraferen en in de toekomst kunt u ook Chinese tekens met uw eigen werk combineren.

Certificaat & Rapport

Na het afronden van diverse niveaus, maakt u zelf een kunstwerk op origineel rijstpapier dat aan uw certificaat wordt bevestigd. Daarnaast ontvangt u een persoonlijk rapport met de status van uw leerproces.

Wilt u Chinese kalligrafie leren

Van Hong leert u authentieke Chinese kalligrafie.

Basispakket —— voor de beginners

Het basispakket bestaat uit een combinatie van uitleg, demonstraties, praktijkoefeningen en thuisoefeningen. Aandacht wordt besteed aan het materiaal, de lichaamshouding, ademhaling en de techniek. Het basispakket is een pakket van 4 lessen van elk 2 uur.

U leert hierbij enkelvoudige streken, de volgorde van de streken, meerdere radicalen en eenvoudig tekens. Het einddoel is dat u de basis van de penseelstreken beheerst en zelfstandig eenvoudige Chinese karakters kunt kalligraferen en in de toekomst ieder onderwerp kunt schilderen. Hiernaast leert u ook uzelf helemaal te ontspannen. Tijdens het leerproces kunt u de rust in uzelf vinden en uw innerlijke harmonie verbeteren.

De kosten voor het basispakket bedragen €100 per persoon, vanaf 6 personen. U ontvangt tegen betaling een uniek startpakket bestaande uit een inktsteen, een wrijfsteen en een penseel voor €15 t.w.v. €25.

Cursus voor gevorderden

U kunt meedoen als u alle basispenseelstreken hebt geleerd. De techniek volledig beheersen is nog niet nodig, dat leer u terwijl u blijft oefenen en bezig bent. Het belangrijkste is dat u Chinese kalligrafie leuk vindt en graag doet.

De kosten bedragen €25 per persoon per les van 2 uur, vanaf 6 personen.

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief materialen, inclusief lesboek, oefenboek en huiswerkboek.

Een uniek personeels- of bedrijfsuitje

Iedereen kan schrijven, maar hoe u stap voor stap Chinese kalligrafie maakt leert u hier. In deze cursus van 2 uur leert u hoe het penseel moet vasthouden en de juiste zithouding. Ook leert u met behulp van enkele basisstreken hoe u eenvoudige Chinese karakters in Kaishu-stijl maakt. Tot slot neemt iedereen zijn eigen kunstwerk op origineel rijstpapier mee naar huis.

Groep vanaf 8 personen tot maximaal 25 personen, op een nader te bepalen locatie. De kosten hierna bedragen €30,00 per persoon, inclusief het gebruik van materialen ( penseel, inkt, oefenpapier en rijstpapier).

Voor alle deelnemers ook een gratis milieuvriendelijke gelukstas van Hong& Chinese Kalligrafie. voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hong: info@chinesekalligrafie.nl